Dziś przepis na wykorzystanie kurczka z rosołu
z którego nie zawsze wiemy co zrobić.
W tak prosty sposób mamy pyszny, tani i szybki
Składniki:
- podudzia, udka z rosołu
- 2 jajka
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- bułka tarta
- olej do smażenia
- papryka czerwona mielona
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ugotowane mięso z rosołu osuszyć. W miseczce roztrzepać widelcem jajka dodać mleko, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Doprawić papryką, solą i pieprzem. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Kurczaka zanurzyć w jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz