Składniki:
farsz
- 500 g mięsa gotowanego (z rosołu)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- sól, pieprz
ciasto na pierogi tu
Wykonanie:
Na oleju zeszklić cebulę z czosnkiem. Mięso zmielić. Do miski przełożyć mięso, dodać cebulę, doprawić solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać farsz.
Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką krążki. Na środek każdego kółka nakładamy farsz i zlepiamy formując pierożki.
Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 3-4 minuty.
Odsmażamy na patelni i podajemy z podsmażoną na złoto cebulką. Smacznego!
Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką krążki. Na środek każdego kółka nakładamy farsz i zlepiamy formując pierożki.
Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 3-4 minuty.
Odsmażamy na patelni i podajemy z podsmażoną na złoto cebulką. Smacznego!
Ale mi narobiłaś apetytu :-)
OdpowiedzUsuńApetyczne nadzienie bardzo takie lubię :)
OdpowiedzUsuń