Pasztet z mięsa z rosołu













Często gdy zostaje nam  mięso i warzywa z rosołu zastanawiamy 

się co tym razem z tym zrobić. Ja zazwyczaj robię  pierogi albo kluski

A co jak to się już nam przejadło? To oczywiście można zrobić krokiety, 

albo pasztet na którego Was zapraszam :)



Małdrzyki, czyli placuszki serowe













Małdrzyki wywodzą się z regionalnej kuchni małopolskiej.  

Małdrzyki to bardzo łatwe i szybkie placuszki, 

których głównym składnikiem jest twaróg.  

Jeżeli jeszcze nie próbowaliście tych placuszków, to polecam :)






Drobiowe pulpety w sosie pomidorowym












Delikatne drobiowe pulpety w sosie pomidorowym to bardzo szybki i prosty sposób na pyszny obiad. Świetnie smakują z ryżem, ziemniakami lub makaronem.



Surówka z kapusty, rzodkiewki i marchewki















Pyszna i zdrowa surówka do obiadu z kapusty, rzodkiewki i marchewki. 

Oczywiście majonez można zamienić na jogurt, i wtedy otrzymamy jeszcze 

zdrowszą wersję surówki. Polecam :)





Składniki:
  • 1/2 główki małej kapusty
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 średnia marchewka
  • 1/2 cebuli
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę, marchewkę oraz rzodkiewkę ścieram na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroje w drobną kostkę. W misce mieszam wszystkie warzywa, dodaję majonez, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszam.

Smacznego!














 





Roladki drobiowe faszerowane pieczarkami















Roladki z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami w sosie własnym,

 to bardzo szybki i smaczny pomysł na obiad. Moje roladki podałam z

kluskami śląskimi i surówką z kapusty z rzodkiewką.





Klopsiki z ciecierzycą, papryką i cukinią w sosie curry















Pyszne, aromatyczne klopsiki wołowe z ciecierzycą, 

papryką i cukinią w sosie curry. Całość  podałam z ryżem. 

Powiem tylko, że było przepyszne.






Roladki z kurczaka z serem i papryką












Roladki drobiowe z serem żółtym i czerwoną papryką, 

to moja dzisiejsza propozycja na smaczny i szybki obiad. 

Moje roladki podałam z ziemniakami i surówką .







Puree z batatów















Bataty to świetna alternatywa dla zwykłych ziemniaków. Takie puree to

 bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu dodatek do mięsa czy ryby. 

Wypróbujcie koniecznie!





Kotlet szwajcarski czyli Cordon bleu














Kotlet szwajcarski zwany Cordon bleu to nic innego jak cienko 

rozbite mięso cielęce, nadziane szynką oraz serem żółtym. Całość 

panierowana i smażona jak tradycyjny schabowy. Kotlety szwajcarskie 

są naprawdę szybkie i łatwe do przygotowania, a co najważniejsze 

są przepyszne, polecam.





Karkówka duszona z ogórkiem kiszonym














Karkówka duszona z ogórkiem kiszonym, to pyszny pomysł 

na smaczny obiad. Koniecznie wypróbujcie ten przepis, 

bo mięso wyszło kruche, soczyste i aromatyczne. 

Całość podałam z kopytkami i kapustą kiszoną.







[0].appendChild(pfBloggerJs);