Sałatka z wędzonym morszczukiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą
oraz jajkiem to propozycja na pyszną kolację.
Oczywiście do sałatki można dać inną rybę wędzoną,
a jogurt zamienić na majonez.
Również świetnie smakuje w połączeniu z drobnym makaronem.
Składniki:
- 1 wędzony morszczuk
- 1/2 puszki kukurydzy
- 3 ogórki kiszone
- 3 jajka
- 1 mała czerwona cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać. Rybę obrać ze skóry, ości i rozdrobnić na mniejsze kawałki, przełożyć do miski. Cebulę, jajka oraz ogórki pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Natkę pietruszki posiekać. Do ryby dodać kukurydzę, ogórki, jajka, cebulę oraz natkę, wymieszać. Na koniec dodać jogurt naturalny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Smacznego!
Zrobił mąż zgodnie z przepisem. Bardzo smaczna.
OdpowiedzUsuń😊😊
Usuń