Dziś zapraszam na pyszne kotleciki z fasoli,
które będą świetną propozycją na bezmięsny obiad.
Do tego takie kotleciki są szybkie do zrobienia, bardzo syte i pyszne.
Składniki:
- 2 puszki białej fasoli
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2-3 ząbki czosnku
- bułka tarta
- olej do smażenia
- majeranek
- sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę i marchewkę umyć, obrać. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Fasolę osączyć z zalewy, zmiksować. Na patelni zeszklić cebulę z marchewką, pod koniec dodać czosnek, chwilę razem podsmażyć. Do fasoli dodać podsmażoną cebulę, marchewkę, 3 łyżki bułki tartej, wymieszać. Na koniec dodać majeranek, sól i pieprz do smaku. Następnie formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz