Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka, rzodkiewki i ogórka konserwowego jest
bardzo szybka do zrobienia. W czasie gdy smaży się kurczak, kroimy
pozostałe składniki, wrzucamy do miski, dodajemy majonez,
doprawiamy do smaku i gotowe :)
Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 300 g piersi z kurczaka
- 5 ogórków konserwowych
- pęczek rzodkiewki
- 3 łodygi selera naciowego
- 1/2 białej części pora
- majonez
- olej do smażenia
- słodka czerwona papryka
- sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Kurczaka można przyprawić przyprawą do kurczaka lub gyrosa. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć mięso, wystudzić.
Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować, przełożyć do miski, dodać również usmażonego kurczaka. Ogórki, rzodkiewkę, seler i por pokroić w półplasterki, dodać do kapusty. Wymieszać. Na koniec dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Smacznego!!!
Smacznie wygląda! ;-)
OdpowiedzUsuń