Ogórki małosolne







Ogórki małosolne przez wszystkich uwielbiane. Przepis na nie mam od

 mamy, bo jak wiadomo takie przepisy są sprawdzone. A jak macie 

ochotę na kiszone to przepis znajdzieci tu






Składniki:

  • 2 kg ogórków gruntowych
  • 1 główka czosnku
  • 1 pęczek kopru
  • korzeń chrzanu
  • sól (na litr 1 łyżka)


Wykonanie:

Ogórki i koper dokładnie myjemy. Z około 2 litra wody gorącej i 2 łyżek soli przygotowujemy zalewę, odstawiamy do wystygnięcia. W garnku lub słoiku układamy koper, ogórki, dodajemy chrzan i czosnek. Całość zalewamy naszą wodą z solą. Obciążamy talerzem i kamieniem, a słoiki zakręcamy. Po 2-3 dniach nasze ogórki małosolne są gotowe.






















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);