Grillowana dorada













Dziś zapraszam na aromatyczną grillowaną doradę. 

Taka rybka to szybki i prosty sposób na pyszny obiad. 

Ja rybę podałam z grillowanymi warzywami, polecam!










Składniki:

  • 2 dorady
  • 2 łyżki masła
  • masło klarowane 
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Rybę oczyszczam, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Lekko nacinam skórę z dwóch stron. Czosnek i pietruszkę siekam. Do miękkiego masła dodaję czosnek oraz pietruszkę . Rybę nacieram wewnątrz i na zewnątrz solą, pieprzem i skrapiam cytryną. Do środka ryby wkładam masło. Patelnię smaruję masłem klarowanym. Rybę smażę na rozgrzanej grillowanej patelni, po 7-8 minut z każdej strony.

Smacznego:)





















 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);