Dziś zapraszam na aromatyczną grillowaną doradę.
Taka rybka to szybki i prosty sposób na pyszny obiad.
Ja rybę podałam z grillowanymi warzywami, polecam!
Składniki:
- 2 dorady
- 2 łyżki masła
- masło klarowane
- 1 cytryna
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- sól, pieprz
Wykonanie:
Rybę oczyszczam, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Lekko nacinam skórę z dwóch stron. Czosnek i pietruszkę siekam. Do miękkiego masła dodaję czosnek oraz pietruszkę . Rybę nacieram wewnątrz i na zewnątrz solą, pieprzem i skrapiam cytryną. Do środka ryby wkładam masło. Patelnię smaruję masłem klarowanym. Rybę smażę na rozgrzanej grillowanej patelni, po 7-8 minut z każdej strony.
Smacznego:)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz