Szybki i bardzo smaczny przepis na makaron z boczkiem i bobem.
Czasem tak niewiele wystarczy, by było pysznie.
Polecam!!
Składniki:
- 350 g makaronu świderki
- 300 g bobu
- 250 g boczku
- 100 ml śmietanki 30%
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron gotuje al dente w osolonej wodzie. Odcedzam i przelewem wodą. Bób gotuję przez 5 minut, odcedzam i obieram. Cebulę kroję w półksiężyce, boczek w kostkę, a czosnek siekam. Na patelni podsmażam boczek z cebulą, następnie dodaję czosnek, chwilę całość podsmażam. Wlewam śmietanę i duszę przez 3 minut. Następnie dodaję makaron, bób i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Całość smażę jeszcze przez 2-3 minuty.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz