Prosto, szybko, zdrowo tyle mogę powiedzieć
właśnie o tym przepisie. Jeżeli lubicie kaszę
jaglaną i szpinak to spróbujcie tego
połączenia, polecam :)
Składniki:
- 2 woreczki kaszy jaglanej
- paczka szpinaku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- masło do smażenia
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kaszę opłukać, przelać wrzątkiem. W garnku zagotować wodę, posolić, ugotować w niej kaszę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Do cebuli dodać szpinak z posiekanym czosnkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dusić aż woda odparuje. Na koniec dodać kaszę, wymieszać.
Smacznego:)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz