Ryż z warzywami i tuńczykiem to dzisiejsza propozycja na pyszny, sycący obiad.
Do tego dania można dodać również inne warzywa np. cukinię albo czerwoną
paprykę i również będzie pysznie, polecam.
Składniki:
- 1 woreczek ryżu
- 1 puszka tuńczyka
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 marchewki
- żółta fasolka szparagowa
- zielona fasolka szparagowa
- 1 duży zabek czosnku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Marchewką obrać, pokroić w kostkę, z fasolki odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wlać wodę, wrzucić marchewkę z fasolką i ugotować al dente. Tuńczyk i kukurydzę osączyć z zalewy. Natkę pietruszki i czosnek drobno posiekać. Do miski wrzucić wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać od razu.
Smacznego :)
Wygląda przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńZachęcam Cię do dołączenia do grupy GASTROMANIA i dodania swojego bloga do listy kulinarnych miejsc w sieci: https://www.facebook.com/groups/528484407347805/permalink/624247877771457/