Dziś pod nóż poszło tofu, taki symbol diety wegetariańskiej. Jeżeli szukacie czegoś
nowego smacznego? To zapraszam na tofu, które będzie pysznym, zdrowym
dodatkiem do obiadu lub sałatki. Przekonajcie się sami :)
Składniki:
- 400 g kostka tofu
- sos sojowy
- 2 jajka
- mąka pszenna do panierowania
- bułka tarta do panierowania
- 3-4 orzechy włoskie
- olej do smażenia
- pieprz ziołowy
Wykonanie:
Tofu położyć na talerzyk i obciążyć czymś cięższym na 15 minut. W tym czasie wylewać wodę która zgromadziła się w talerzyku. Tofu pokroić w prostokąty, skropić sosem sojowym, popieprzyć z dwóch stron i odstawić na 10 minut. Orzechy obrać, posiekać i wymieszać z bułką tarta. Po tym czasie panierować w mące, jajku i bułce tartej z orzechami. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz