Dziś zapraszam na naleśniki razowe ze szpinakiem i białym serem. Przepis
banalnie prosty i przez większość znany, a ci co nie znają to zapraszam do
wypróbowania. Są naprawdę pyszne, pod warunkiem że się lubi szpinak :)
Składniki:
ciasto tu
farsz:
- 400 g mrożonego szpinaku
- 300 g białego sera
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- masło
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać szpinak, dusić do momentu aż odparuje woda. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy 3 minuty, wystudzić.
Do szpinaku dodać pokruszony twaróg, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dokładnie wymieszać.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i składamy jak krokiety. Przed podaniem podsmażyć na maśle. Smacznego :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz