Składniki:
- 200 g makaronu błyskawicznego ew.3 zupki chińskie
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka groszku
- 350 g szynki
- 1 por
- łyżka posiekanego koperku
- majonez
- sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron połamać na mniejsze kawałki, wsypać do miski, zalać 3 szklankami gorącej wody. Kukurydzę oraz groszek osączyć z zalewy. Szynkę pokroić w kostkę, a koperek drobno posiekać. Por pokroić w pół plasterki, sparzyć i dokładnie osączyć. Kukurydzę, groszek, por, szynkę oraz koperek przełożyć do makaronu. Na sam koniec dodajemy majonez, doprawiamy sola i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy. Smacznego:)
Smaczna i apetycznie wygląda.
OdpowiedzUsuńfajna sałatka
OdpowiedzUsuńNajgorsze co może być to ten makaron z chińskiej zupki zawiera jakiś szkodliwy wosk a przecież można ugotować normalny makaron o niebo lepszy .
OdpowiedzUsuń