Kotleciki rybne









Kotleciki rybne to fajna alternatywa dla klasycznie smażonej ryby.

Pyszne, delikatne w sam raz na obiad dla dziecka.

Idealnie smakują z młodymi ziemniakami i mizerią.

Tutaj znajdziecie przepis na kotleciki z łososia







Składniki:
  • 1 kg ryby (u mnie dorsz)
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1 duża bułka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Rybę oczyścić, umyć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę zamoczyć w wodzie/mleku odcisnąć. Cebulę posiekać, zeszklić. Do ryby dodać bułkę, cebulę, jajka i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Smacznego:)














Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);