Kotleciki rybne to fajna alternatywa dla klasycznie smażonej ryby.
Pyszne, delikatne w sam raz na obiad dla dziecka.
Idealnie smakują z młodymi ziemniakami i mizerią.
Tutaj znajdziecie przepis na kotleciki z łososia
Składniki:
- 1 kg ryby (u mnie dorsz)
- 1 cebula
- 2 jajka
- 1 duża bułka
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Wykonanie:
Rybę oczyścić, umyć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę zamoczyć w wodzie/mleku odcisnąć. Cebulę posiekać, zeszklić. Do ryby dodać bułkę, cebulę, jajka i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego:)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz