Składniki:
- 500 g makaronu
- 450 g szpinaku mrożonego
- pierś z kurczaka (podwójna)
- 150 g sera żółtego ( można pominąć)
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki śmietany
- sól, pieprz (do smaku)
- olej
Wykonania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie al-dente, odcedzić.
Kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy i smażymy na oleju.
Czosnek przesmażamy na oleju dodajemy szpinak i dusimy do odparowania wody. Na koniec dodajemy śmietanę,sól,pieprz do smaku i dusimy jeszcze chwile. Ser zetrzeć na tarce.
Do dużego garnka wrzucamy ugotowany makaron i szpinakiem, wszystko razem mieszamy.Na talerz wykładamy makaron ze szpinakiem na wierzch kurczaka i sypiemy wszystko startym żółtym serem.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz