Groszek z marchewką









Dziś przepis na klasyczny dodatek do obiadu czyli groszek z marchewką.

Śmiało można wykorzystać do tego mrożony groszek, albo tak jak ja to zrobiłam 

dodać groszek konserwowy. W ten sposób groszek z marchewką podany 

na ciepło będzie idealnym dodatkiem do ryby czy mięs gotowanych, 

duszonych czy pieczonych, polecam :)




Racuszki nadziewane mięsem








Dziś przepis na szybki i tani obiad z wykorzystaniem mięsa z rosołu.  

Racuszki nadziewane mięsem są pyszne na ciepło jak i na zimo, 

a w towarzystwie czerwonego barszczu smakują jeszcze lepiej. 

A tu kilka przepisów na wykorzystanie mięsa z rosołu.





Dorsz panierowany w sezamie










Dziś przepis na rybę panierowaną troszeczkę inaczej niż tradycyjnie, 

bo panierowana w ziarenkach sezamu. W ten sposób można panierować 

każdą rybę, ja wybrałam dorsza ponieważ bardzo lubimy.

 Całość podałam z ryżem brązowym i buraczkami, było pysznie. 

Polecam :)




Bitki ze schabu duszone z marchewką








Bitki ze schabu z marchewką to świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego. 

Mięso przygotowane w ten sposób jest delikatne, kruche i bardzo pyszne.





Surówka z fioletowej marchwi










Będąc w sklepie wpadła mi do ręki fioletowa marchewka. 

Postanowiłam z niej zrobić surówkę z jabłkiem, jak się okazało 

później był to strzał w dziesiątkę, wyszła pyszna i soczysta.

Była idealnym dodatkiem do obiadu. 





[0].appendChild(pfBloggerJs);