Składniki:
- słoik selera konserwowego
- 1/2 puszki ananasa
- 200 g sera żółtego
- 1/2 puszki kukurydzy
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Seler konserwowy, ananas i kukurydzę osączamy z zalewy. Ser żółty i ananasa kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i połączyć ze sobą. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Zrobie JA na sobote,ur.mojego synusia,ale dodam jajeczko i zieleninke, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa dodaję jeszcze pokrojone drobno mięso z udka wędzonego kurczaka..
OdpowiedzUsuńMozna dodac surowego selera?
OdpowiedzUsuńTak zamiast selera konserwowego, można użyć selera ugotowanego al dente startego na tarce jarzynowej :)
Usuń