Składniki:
- 500 g serka himogenizowanego
- 3 galaretki truskawkowe
- paczka biszkoptów
- 300 g truskawek
Wykonanie:
Dwie galaretki rozpuszczamy w 0,5L wody, odkladamy do wystudzenia. Na dno foremki układamy biszkopty. Serki przekładamy do miski, wlewamy zimną galaretkę i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Tak przygotowaną masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki by stężała. Po ok 1 godzinie gdy lekko stężęje, można rozpuścić pozostałą galaretkę według instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Truskawki kroimy na połówki i układamy na serniku, zalewamy delikatnie galaretką, wkładamy do lodówki do całkowitego stężęnia.
Blaszka 22x34
ekstra
OdpowiedzUsuńlubię takie szybkie i proste przepisy;-)
OdpowiedzUsuńWitam.Jaka duza ma byc foremka?
OdpowiedzUsuńBlaszka 22×34
UsuńMiałam taki problem, że, gdy wlałam masę serka i galaretki, to biszkopty zaczęły w niej pływać. jest jakiś patent, by zostały na dnie?
OdpowiedzUsuńJa masę wlewam delikatnie na biszkopty, które są ciasno poukładane i nigdy nie miałam problemu by pływały. Następnym razem proszę wylać kilka łyżek masy na biszkopty, wstawić do lodówki aż masa stężeje, a na to resztę masy i na pewno będzie ok:)
UsuńMi też wypłynęły na wierz biszkopty, ale z tego co czytam nie jestem sama. Zobaczymy co będzie po stężeniu. Nie ukrywam trochę mnie to zirytowało:)
UsuńPrzykro mi, że tobie również wypłynęły biszkopty, ale wyżej tuż nad twoim komentarzem zostało napisane co trzeba zrobić, by uniknąć takiej sytuacji.
UsuńBardzo nieprecyzyjny przepis.. moje biszkopty tez pływają. Sa namoknietę..
OdpowiedzUsuńNie polecam tego przepisu.. ba nawet odradzam..
To że Tobie Anonimie nie wyszło to nie znaczy że przepis jest zły. Może gdzieś popełniłeś błąd dodając czegoś mniej albo wiecej. A co do biszkoptów, to jeżeli biszkopty zostaną ciasno poukładane, to zapewniam że nic nie wypłynie na wierzch.
UsuńPozdrawiam
Witam. Czy może być blaszka 25x28cm ? Lub tortownica 22cm lub 26cm ? ;)
OdpowiedzUsuńBlaszka 25x28 będzie dobra :)
UsuńMnie też biszkopty na wierzch wypłynęły 😁
OdpowiedzUsuńA ja robilam serniczek dwa razy, i za każdym razem wyszedł super☺
UsuńA mi też wypłynęły, stężało, odwróciłem i też dobre 😉
OdpowiedzUsuńMi też biszkopty poszły do góry.
OdpowiedzUsuńZirytowało mnie to bardzo. Zobaczymy co będzie jak stężeje..
Mi też biszkopty poszły do góry. Zirytowało mnie to 🙃 Zobaczymy co będzie jak stężeje..
OdpowiedzUsuńW komentarzu wyżej napisałam co trzeba zrobić, by uniknąć takiej sytuacji.
UsuńO zgrozo... Do ludzi, którzy mają zamiar pisać o wypływających biszkoptach - wróćcie do szkoły podstawowej na lekcje o gęstości... A wystarczy pomyśleć, nalać łyżką troszkę serka na biszkopty, poczekać chwilę aż na miękną i pomalutku wlać resztę. Zapeniam, myślenie nie boli
OdpowiedzUsuń100/100
UsuńSuper przepis! Pyszne, idealnie szybkie i całkiem zdrowy przysmak dla dzieci.
OdpowiedzUsuń😍😍
Usuń