Racuszki nadziewane mięsem








Dziś przepis na szybki i tani obiad z wykorzystaniem mięsa z rosołu.  

Racuszki nadziewane mięsem są pyszne na ciepło jak i na zimo, 

a w towarzystwie czerwonego barszczu smakują jeszcze lepiej. 

A tu kilka przepisów na wykorzystanie mięsa z rosołu.





Dorsz panierowany w sezamie










Dziś przepis na rybę panierowaną troszeczkę inaczej niż tradycyjnie, 

bo panierowana w ziarenkach sezamu. W ten sposób można panierować 

każdą rybę, ja wybrałam dorsza ponieważ bardzo lubimy.

 Całość podałam z ryżem brązowym i buraczkami, było pysznie. 

Polecam :)




Bitki ze schabu duszone z marchewką








Bitki ze schabu z marchewką to świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego. 

Mięso przygotowane w ten sposób jest delikatne, kruche i bardzo pyszne.





Surówka z fioletowej marchwi










Będąc w sklepie wpadła mi do ręki fioletowa marchewka. 

Postanowiłam z niej zrobić surówkę z jabłkiem, jak się okazało 

później był to strzał w dziesiątkę, wyszła pyszna i soczysta.

Była idealnym dodatkiem do obiadu. 





Makaron z kurkami w sosie śmietanowym









Dzisiejsza moja propozycja na pyszny obiad to kurki.

Pyszne, aromatyczne kurki w delikatnym kremowym sosie śmietanowym

z makaronem farfalle, który idealnie pasuje do tego zestawu.

Do tego danie jest szybkie, łatwe i bardzo pyszne, polecam.




[0].appendChild(pfBloggerJs);