Aromatyczny pstrąg smażony








Szybki przepis na pysznego, aromatycznego pstrąga smażonego,

to moja dzisiejsza propozycja na pyszny obiad. 

Do tego ulubione dodatki i obiad w kilka minut gotowy.







Składniki:
  • 2 pstrągi
  • 1 średnia cytryna
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • mąka pszenna
  • masło klarowane
  • sól, pieprz biały
Wykonanie:

Rybę oczyścić, umyć i osuszyć. Połowę cytryny pokroić w cztery plasterki. Czosnek i pietruszkę posiekać i razem wymieszać. Rybę oprószyć w środku i z wierzchu solą i pieprzem, a z zewnątrz dodatkowo skropić jeszcze cytryną. Następnie nafaszerować pietruszką i włożyć po 2 plasterki cytryny. Na patelni rozgrzać masło. Rybę obtaczamy w mące i smażymy z obydwu stron na złoty kolor.


Smacznego:)















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);