sobota, 25 lutego 2017

Zawijasy z ciasta francuskiego z masą krówkową







Szybki sposób na coś słodkiego. Jako że zalegała mi masa krówkowa,

postanowiłam zrobić szybkie zawijasy z ciasta francuskiego.

Wystarczyło wysmarować ciasto, zwinąć i upiec. Prościej już się nie da :)





Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g masy krówkowej

Wykonanie:

Ciasto rozwinąć, posmarować masą korówkową, pozostawiając wolne krawędzie tak ok 1 cm. Zwinąć boki z dwóch stron do środka, by powstały dwa rulony.
Pokroić  na grubość ok 1 cm.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć nasze ślimaczki i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200°C i piec ok 10-15 minut, 
aż ładnie sie zrumienią.













Brak komentarzy :

Prześlij komentarz