Guacamole






  




Guacamole to meksykańska pasta, w której podstawowym składnikiem

 jest awokado, sok z limonki oraz sól. Oczywiście można je urozmaicać dodając

 przeróżne dodatki takie jak; cebula, czosnek, pomidor, chili czy kolendrę.

 Podaje się je zazwyczaj z nachosami czy tortillą, a ja uwielbiam na świeżej bułce :)



A tu znajdziecie przepis na Krem czekoladowy z awokado

 




Makaron z pesto












 Uwielbiam wszelkie dania z makaronem. Bo są banalnie proste

 i zazwyczaj szybkie do zrobienia. Tak więc dziś zapraszam

 na moje jedno z ulubionych, czyli makaron z domowym pesto.





Pasta z bakłażana i papryki













Aromatyczna,  lekko pikantna  pasta z bakłażana i papryki. 

Dobrze smakuje na kanapce jak również w tortilli. 

Świetnie się również sprawdza, jako dip do maczania nachosów.




Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem i pieczarkami














Już od jakiegoś czasu chodziły za mną gołąbki. Tak więc dziś zrobiłam sobie

 taką przyjemność na obiad.  Postanowiłam, że nie będą to jednak klasyczne

 z ryżem tylko z kaszą gryczaną, mięsem oraz pieczarkami, a całość zawinięta

w kapuście pekińskiej. Powiem, że wyszły obłędnie pyszne :)





Ciasto mocno czekoladowe








Czy może być coś lepszego niż kawa i kawałek ciasta czekoladowego?

 Oczywiście, że nie! Tak więc dziś zapraszam Was na pyszne, wilgotne

 i mięciutkie ciasto czekoladowe. Do tego ciasto jest z tych, 

które jest proste w przygotowaniu i które zawsze wychodzi.



Krokiety z kapustą kiszoną i boczkiem










Zapraszam na pyszne, chrupiące krokiety z kapustą kiszoną i 

boczkiem wędzonym. Chociaż krokiety należą do tych dan

 pracochłonnych, to myślę że dla nich warto poświęcić ten czas.





Marynowana papryka chili










Lubicie papryczkę chili? Bo my wszyscy za nią przepadamy. 

I w sumie nieważne czy marynowana, kiszona. Ważne, żeby

 była chrupiąca i ostra. Taką papryczkę później wykorzystuję do wielu dań,

 ale najczęściej ląduje na kanapce. Polecam 




[0].appendChild(pfBloggerJs);