Guacamole






  




Guacamole to meksykańska pasta, w której podstawowym składnikiem

 jest awokado, sok z limonki oraz sól. Oczywiście można je urozmaicać dodając

 przeróżne dodatki takie jak; cebula, czosnek, pomidor, chili czy kolendrę.

 Podaje się je zazwyczaj z nachosami czy tortillą, a ja uwielbiam na świeżej bułce :)



A tu znajdziecie przepis na Krem czekoladowy z awokado

 





Składniki:

  • 2 awokado
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 małej cebuli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • 1/2 limonki
  • łyżka posiekanej kolendry
  • sól, pieprz


Wykonanie:


Awokado przekrawam na pół i za pomocą noża usuwam pestkę. Przekładam do miski, rozgniatam miąższ widelcem i skrapiam sokiem z limonki. Cebulę, pomidorki kroję  w kostkę. Czosnek, chili oraz kolendrę siekam. Wszystkie składniki dodaję do miski z awokado, doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam.


Smacznego :)




 





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);