Wątróbki duszona z warzywami

















 Wątróbka drobiowa  duszona z cukinią i paprykę to pyszny sposób 

na szybki obiad. Moją wątróbkę podałam z ryżem, ale również świetnie

 smakuje z ziemniakami. A tu zapraszam na Wątróbkę w sosie






Składniki:

  • 600 g wątróbki  drobiowej
  • 1 mała  cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka bulionu
  • olej do smażenia
  • maka do oproszenia
  • 1 łyżka majeranku 
  • 1 łyżeczka słodkiej  czerwonej papryki
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Wątróbkę oczyszczam, myję  i osuszam. Następnie oprószam mąka pszenna i obsmażam na oleju. Ściągam z ognia i odkładam na bok. Cukinię kroję w półplasterki, a paprykę  w mniejsze paski. Cebulę kroję w piórka, czosnek siekam. Na patelni szklę cebulę z czosnkiem, dorzucam cukinię, paprykę i podsmażam 5 minut. Następnie dodaję wątróbkę, wlewam bulion, dodaje koncentrat, majeranek i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Całość dusze jeszcze przez 10 minut. 



Smacznego:)


















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);