Wątróbka na ostro















Jeśli lubicie wątróbkę to koniecznie musicie wypróbować ten przepis.

 Wątróbka duszona z chili, imbirem, czosnkiem i oczywiście dużą ilością

 cebuli. I tak w kilka minut mamy pyszny, sycący i tani obiad. 

Tu znajdziecie więcej przepisów na wątróbkę.





Składniki:
  • 500 g wątróbki
  • 3 cebule
  • 1 papryczka chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cm imbiru
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • olej
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Wątróbkę oczyszczam, myję i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w półksiężyce, chili, imbir i czosnek siekam. Na patelni podsmażam cebulę, następnie dodaję czosnek, imbir, chili, smażę, doprawiam do smaku solą i pieprze. Na drugiej patelni na oleju podsmażam wątróbkę. Natkę pietruszki siekam. Wątróbkę przekładam do gorącej cebuli, dodaję natkę pietruszki, wlewam 1/3 szklanki bulionu/wody i duszę przez 5 minut. W razie potrzeby doprawiam do smaku solą i pieprze. 
Smacznego!

























 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);