Karkówka pieczona w rękawie














Aromatyczna karkówka pieczona w plastrach poleca się na 

szybki obiad. Mięciutkie, kruche mięso, dosłownie rozpływało 

się w ustach. Idealna do ziemniaków bądź kaszy.










Składniki:
  • 1 kg karkówki
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 6 łyżek ketchupu
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 łyżeczki słodkiej czerwonej  papryki
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki chili
  • pieprz młotkowany
  • sól
Wykonanie:

Mięso myję, kroję w plastry, przekładam do miski. Cebulę kroję w półksiężyce. Do miseczki dodaję, cebulę, olej, ketchup, musztardę, majeranek, tymianek, paprykę, czosnek, chili oraz sól i pieprz do smaku, mieszam. Całą marynatę przekładam do mięsa , nacieram i odstawiam na noc do lodówki. następnego dnia całość przekładam do rękawa, związuję i wkładam do nagrzanego piekarnika do 180
°C i piekę przez 70 minut.
Smacznego!


























 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);