Uwielbiam okrę, bo można ją przyrządzać na wiele sposobów.
Dusić, gotować, smażyć, a nawet kisić. Można podawać ją jako
przystawkę albo danie główne. Nie ważne z czym ja podam,
to i tak za każdym razem smakuje obłędnie. A Wy lubicie okrę?
- 400 g świeżej okry
- 1 papryczka chili
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- oliwa
- sól, pieprz
Wykonanie:
Okrę myję i osuszam. Cebulę kroję w półksiężyce, czosnek i chili siekam. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, wrzucam cebulę z chili, podsmażam. Następnie wrzucam okrę, smażę. Gdy okra zmięknie i lekko się zarumieni, wrzucam czosnek i smażę jeszcze przez chwilę. Na koniec doprawiam
solą i pierzem.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz