Surówka z kiszonych buraków








Wiele osób zastanawia się co zrobić z burakami, które zostają z kwasu buraczanego, którego wykorzystali do barszczu. No właśnie, co z burakami? Naprawdę nic trudnego, można je wykorzystać do zrobienia surówki. Więc przedstawiam Wam przepis na pyszną, szybką surówkę z kiszonych buraków. Polecam samo zdrowie.



Składniki:

  • 500 g buraków kiszonych przepis
  • 2 jabłka
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę i jabłko dodać do buraków, polać oliwą. Na koniec doprawić sola i pieprzem, wymieszać. SMACZNEGO:)



















9 komentarzy :

  1. uwielbiam taką surówkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię surówkę z kiszonych buraczków. Pychotka:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czegoś tu nie pojmuję - surowe buraki z zakwasu ?

    OdpowiedzUsuń
  4. Taak tylko buraki są w plastrach jak je zetrzeć na tarce ????

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiedzę w tym żadnego problemu, zawsze takie ścieram na tarce.

      Usuń
  5. Dzisiaj sprobowalam z majonezem i odrobina chrzanu, pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo dobra wyszła, a juz mialam wyrzucić buraki

    OdpowiedzUsuń

[0].appendChild(pfBloggerJs);