Wiele osób zastanawia się co zrobić z burakami, które zostają z kwasu buraczanego, którego wykorzystali do barszczu. No właśnie, co z burakami? Naprawdę nic trudnego, można je wykorzystać do zrobienia surówki. Więc przedstawiam Wam przepis na pyszną, szybką surówkę z kiszonych buraków. Polecam samo zdrowie.
Składniki:
- 500 g buraków kiszonych przepis
- 2 jabłka
- 1/2 cebuli
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Wykonanie:
Buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę i jabłko dodać do buraków, polać oliwą. Na koniec doprawić sola i pieprzem, wymieszać. SMACZNEGO:)
uwielbiam taką surówkę :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł!
OdpowiedzUsuńSuper pomysł!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię surówkę z kiszonych buraczków. Pychotka:)
OdpowiedzUsuńCzegoś tu nie pojmuję - surowe buraki z zakwasu ?
OdpowiedzUsuńTaak tylko buraki są w plastrach jak je zetrzeć na tarce ????
OdpowiedzUsuńNie wiedzę w tym żadnego problemu, zawsze takie ścieram na tarce.
UsuńDzisiaj sprobowalam z majonezem i odrobina chrzanu, pyszna!
OdpowiedzUsuńBardzo dobra wyszła, a juz mialam wyrzucić buraki
OdpowiedzUsuń