poniedziałek, 11 stycznia 2016

Surówka z kiszonych buraków








Wiele osób zastanawia się co zrobić z burakami, które zostają z kwasu buraczanego, którego wykorzystali do barszczu. No właśnie, co z burakami? Naprawdę nic trudnego, można je wykorzystać do zrobienia surówki. Więc przedstawiam Wam przepis na pyszną, szybką surówkę z kiszonych buraków. Polecam samo zdrowie.



Składniki:

  • 500 g buraków kiszonych przepis
  • 2 jabłka
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę i jabłko dodać do buraków, polać oliwą. Na koniec doprawić sola i pieprzem, wymieszać. SMACZNEGO:)



















4 komentarze :