Pasta z twarogu z ogórkiem kiszonym






Bardzo często robię przeróżne pasty do chleba. Dziś dzielę się z Wami szybką i bardzo

smaczną pastą z twarogu i ogórka kiszonego. By wyczarować taką pastę nie

potrzebujemy wiele, wystarczy twaróg, ogórki i dużo pietruszki. 







Składniki:

  • 200 g twarogu
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1/2 małej cebuli
  • 1/2 pęczku pietruszki
  • jogurt naturalny/ majonez
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Twaróg wrzucić do miski, rozgnieść widelcem. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do twarogu. Cebulę pokroi w małą kostkę, pietruszkę poszatkować, dodać do miski, wymieszać. Na koniec dodać jogurt/majonez i doprawić do smaku solą ( nie za dużo bo ogórki są słone) i pieprzem, dokładnie wymieszać. Smacznego!













Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);