Dziś na blogu szybki przepis na surówkę z młodej kapusty z
zielonym ogórkiem i kukurydzą. Wystarczy tylko kilka składników
i pyszny dodatek do obiadu gotowy.
Składniki:
- 1 mała główka młodej kapusty
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 zielony ogórek
- 1/2 cebuli
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- majonez
- jogurt naturalny
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miski. Kukurydzię osączyć na sicie z zalewy. Ogórek obrać i pokroić w półplasterki, cebulę w drobną kostkę. Pietruszkę drobno poszatkować. Wszystko dodać do kapusty, wymieszać. Na koniec dodajemy majonez z jogurtem naturalnym 1:1 i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Smacznego :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz