Indyk w sosie koperkowym

 











Indyk w sosie koperkowym to proste do przygotowania danie,

 które posmakuje każdemu.  W ten sposób możecie zrobić kurczaka

 i również będzie smacznie i szybko. Filet z indyka w sosie koperkowym

 zazwyczaj podaję z ryżem lub z gnocchi.







Składniki:
  • 600 g fileta z indyka
  • 350 ml śmietanki 30%
  • pęczek koperku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki
  • pieprz młotkowany
  • sól

Wykonanie:

Mięso myję, osuszam i kroję na mniejsze kawałki o grubości 2 cm. Koperek drobno siekam. Każdy kawałek oprószam papryką, czosnkiem solą i pieprzem. Patelnie rozgrzewam z małą ilością oleju. Mięso obsmażam na małym ogniu z dwóch stron, by lekko się zrumieniło. Całość podlewam śmietanką, dorzucam koperek i duszę aż mięso będzie miękkie, a sos zrobi się gesty.
Smacznego!


























Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);