Zapraszam na pyszny, soczysty i aromatyczny schab pieczony w rękawie.
Tak przygotowany schab możemy podawać na ciepło do obiadu,
a po wystudzeniu będzie pysznym dodatkiem do kanapek.
Składniki:
- 1,5 kg schabu
- 3 ząbki czosnku
- 3 -4 łyżki oleju
- 2 łyżki majeranku
- 1/2 łyżeczki chili
- 1 łyżeczka papryki czerwonej
- sól, pieprz
dodatkowo
- rękaw do pieczenia
Wykonanie:
Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Czosnek drobno siekam i przekładam do miski, dodaje majeranek, chili, papryka czerwona oraz olej, dokładnie mieszam. Mięso nacieram papką z wszystkich stron i oprószam solą i pieprzem. Mięso przekładam do miski, przykrywam i wkładam do lodówki na całą noc. Następnego dnia wkładam do rękawa, związuję i wkładam do nagrzanego piekarnika do 180°C i piekę przez 90 minut
Smacznego:)
Idealny, ale on musiał być pyszny. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję, tak był pyszny.
UsuńPozdrawiam