Schab pieczony w rękawie










Zapraszam na pyszny, soczysty i aromatyczny schab pieczony w rękawie.

 Tak przygotowany schab możemy podawać na ciepło do obiadu, 

a po wystudzeniu będzie pysznym dodatkiem do kanapek.






Składniki:
  • 1,5 kg schabu
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 -4 łyżki oleju
  • 2 łyżki majeranku
  • 1/2 łyżeczki chili
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej
  • sól, pieprz
dodatkowo
  • rękaw do pieczenia

Wykonanie:

Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Czosnek drobno siekam i przekładam do miski, dodaje majeranek, chili, papryka czerwona oraz olej, dokładnie mieszam. Mięso nacieram papką z wszystkich stron i oprószam solą i pieprzem. Mięso przekładam do miski, przykrywam i wkładam do lodówki na całą noc. Następnego dnia wkładam do rękawa, związuję i wkładam do nagrzanego piekarnika do 180°C i piekę przez 90 minut

Smacznego:)















 

2 komentarze :

[0].appendChild(pfBloggerJs);