Kuskus z warzywami








Dziś dzielę się z Wami przepisem na szybkie danie bezmięsne.

Kaszę kuskus z warzywami w takim połączeniu świetnie się 

sprawdzi jako, pyszny obiad albo drugie śniadanie do pracy.

Tu zapraszam na kuskus z cukinią







Składniki:

  • 300 g kaszy kuskus
  • 1 marchewka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • szklanka zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 brokułu
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • natka pietruszki
  • masło/oliwa
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, cebulę w półksiężyce, a pomidorki na pół. Brokuł podzielić na różyczki, a fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać marchewkę i fasolkę. Zalać wodą, lekko posolić. Gdy warzywa będą al-dente dodać brokuł, gotujemy do miękkości brokułu. Warzywa odcedzić, dodać pomidorki i kukurydzę. Kaszę kuskus przygotować według przepisy na opakowaniu. Gotową kaszę wymieszać widelcem, dodać ugotowane warzywa oraz natkę pietruszki. Doprać do smaku solą, pieprzem, skropić oliwą i dokładnie wymieszać. 

Smacznego!







Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);