Kolejny przepis na wykorzystanie cukinii.
Danie jest szybkie do zrobienia, a do tego
bardzo syte i smaczne. Całość podałam z
Składniki:
- 2 puszki białej fasoli
- 2 marchewki
- 2 cukinie
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 150 ml śmietany 12%
- pół pęczka szczypiorku
- szczypiorek
- majeranek
- sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę, marchewkę obrać. Cebulę pokroić w półksiężyce, a marchew i cukinię w półplasterki. W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucic marchewkę i cebulę razem podsmażyć. Następnie dodać cukinię oraz posiekany czosnek, smażyć 3 minuty. Dodać fasolę z całą zawartością puszki, doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprze, zagotować. Śmietanę zahartować, wlać do garnka, wymieszać i zagotować. W razie potrzeby doprawić solą i pierzem. Szczypiorek posiekać dodać do garnka, wymieszać.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz