Fasola z cukinią w śmietanie







Kolejny przepis na wykorzystanie cukinii. 

Danie jest szybkie do zrobienia, a do tego 

bardzo syte i smaczne. Całość podałam z 

ryżem. Polecam :)

A tu zapraszam na Kuskus z warzywami





Składniki:
  • 2 puszki białej fasoli
  • 2 marchewki
  • 2 cukinie
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 ml śmietany 12%
  • pół pęczka szczypiorku
  • szczypiorek
  • majeranek
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Cebulę, marchewkę obrać. Cebulę pokroić w półksiężyce, a marchew i cukinię w półplasterki. W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucic marchewkę i cebulę razem podsmażyć. Następnie dodać cukinię oraz posiekany czosnek, smażyć 3 minuty. Dodać fasolę z całą zawartością puszki, doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprze, zagotować. Śmietanę zahartować, wlać do garnka, wymieszać i zagotować. W razie potrzeby doprawić solą i pierzem. Szczypiorek posiekać dodać do garnka, wymieszać.


Smacznego!









Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);