Zasmażana młoda kapusta z koperkiem






Młoda kapusta zasmażana z dodatkiem dużej

 ilości koperku to moja dzisiejsza propozycja 

na pyszny i szybki dodatek do obiadu.







Składniki:

  • 1 mała główka kapusty
  • 1 cebula
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę umyć, poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać kapustę i podlać szklanką wody. Dusić 10-15 minut do miękkości kapusty. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę, mieszać aż zrobi się zasmażka. Dodać do kapusty, wymieszać. Koperek drobno poszatkować. Do kapusty dodać koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Smacznego:)









1 komentarz :

[0].appendChild(pfBloggerJs);