sobota, 27 maja 2017

Surówka z młodej kapusty z ogórkiem zielonym






Dziś na blogu szybki przepis na surówkę z młodej kapusty z

 zielonym ogórkiem i kukurydzą.  Wystarczy tylko kilka składników

pyszny dodatek do obiadu gotowy.






Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 zielony ogórek
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miski. Kukurydzię osączyć na sicie z zalewy. Ogórek obrać i pokroić w półplasterki, cebulę w drobną kostkę. Pietruszkę drobno poszatkować. Wszystko dodać do kapusty, wymieszać. Na koniec dodajemy majonez z jogurtem naturalnym 1:1 i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Smacznego :)















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz