wtorek, 2 maja 2017

Sałatka z kapusty pekińskiej , kurczaka i rzodkiewki








Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka, rzodkiewki i ogórka konserwowego jest 

bardzo szybka do zrobienia. W czasie gdy smaży się kurczak, kroimy 

pozostałe składniki, wrzucamy do miski, dodajemy majonez, 

doprawiamy do smaku i gotowe :)




Składniki:
  • 1 kapusta pekińska
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 5 ogórków konserwowych
  • pęczek rzodkiewki
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1/2 białej części pora
  • majonez
  • olej do smażenia
  • słodka czerwona papryka
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Kurczaka można przyprawić przyprawą do kurczaka lub gyrosa. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć mięso, wystudzić.
Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować, przełożyć do miski, dodać również usmażonego kurczaka. Ogórki, rzodkiewkę, seler i por pokroić w półplasterki, dodać do kapusty. Wymieszać. Na koniec dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Smacznego!!!












1 komentarz :