Makaron z kapustą kiszoną i kurczakiem








Makaron z kapustą i kurczakiem to pyszny, prosty i smaczny pomysł na obiad. 

Żeby danie chociaż trochę było zdrowsze zamieniłam zwykły makaron na razowy, a

tłuste mięcho na filet z kurczaka i w ten sposób mamy zdrowsze danie na 

które od czasu do czasu,  możemy sobie pozwolić :)






Składniki:
  • 300  g makaronu ( u mnie razowy)
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 500 g filetu z kurczaka
  • 2 średnie cebule
  • 2 liście laurowe
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • kminek
  • olej do smażenia
  • słodka mielona papryka
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę przepłukać, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, kminek i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, papryką i pieprzem. Podsmażyć na oleju, pod koniec dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić. Do kapusty dodać mięso, makaron, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać, chwilę razem wszystko podsmażyć. Smacznego :)












1 komentarz :

[0].appendChild(pfBloggerJs);