sobota, 19 listopada 2016

Rogaliki z ciasta francuskiego z serem











Smaczne i bardzo proste rogaliki z ciasta francuskiego  

z nadzieniem serowym. A  wykonanie ich było 

banalnie proste, gdyż użyłam do tego

gotowego ciasta francuskiego.






Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 g twarogu
  • 2 łyżki serka homogenizowanego
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1 jajko



Wykonanie:

Twatóg rozdrabniamy widelcem, dodajemy serek homogenizowany (można zastąpić i dodać jogurt), cukier oraz żółtko, wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Ciasto wyłożyć na stolnicę, przekroić w zdłuż i powycinać trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy farsz twarogowy i zwijamy od szerszej części tworząc rogalik.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej rogaliki. Białko które nam zostało, wykorzystujemi i smarujemy nim każdy rogali.

Piekarnik nagrzewamy do 220° C i pieczemy około 25 minut, aż ładnie się zrumienią.



















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz