poniedziałek, 7 listopada 2016

Pasta z łososia










Pewnie nie raz zastanawialiście się zo zrobić z kawałkiem łososia, 

który została z obiadu. Nic więc trudnego, można z niego   

w szybki sposób wyczarować pyszną pastę na kanapki. 






Składniki:

  • 200 g łososia
  • 2 jajka
  • 1/4 pęczka szczypioru
  • łyżka posiekanych kaparów
  • majonez/jogurt naturalny
  • sól, pieprz



Łosoś (u mnie pieczony, który został z obiadu) pokroić w bardzo drobną kostkę, przełożyć do miseczki. Jajka ugotować na twardo, obrać, kapary odcedzić z zalewy. Jajka oraz kapary pokroić w kostkę, szczypior poszatkować, wszystko dodać do łososia. Na koniec dodajemy majonez z jogurtem 1:1, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, Smacznego!
















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz