sobota, 18 czerwca 2016

Żeberka w miodzie









Składniki:

  • ok 1,5 kg żeberek
  • 2 cebule
  • 3 łyżki miodu
  • olej do smażenia
  • słodka czerwona papryka
  • sól, pieprz grubo mielony



Wykonanie:


Żeberka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na  mniejsze porcje. Oprószamy solą, pieprzem grubo mielonym oraz delikatnie papryką. Cebulę kroimy w półksiężyce.  Na rozgrzanym oleju podsmażamy żeberka, po obróceniu na drugą stronę dodajemy cebulę. Gdy mięso będzie podsmażone i cebula lekko się ze złoci, polać wszystko miodem. Gdy zacznie się karmelizować, wlewamy szklanką wody. Dusić na wolnym ogniu przez 1-1,5 godziny, uzupełniając wyparowany sos wodą. Smacznego!



















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz