Polędwiczki wieprzowe w sosie curry

 












Polędwiczka wieprzowa w sosie curry to świetny pomysł na ekspresowy

 i pyszny obiad. Mięsko wyszło mięciutkie, aromatyczne i gwarantuję,

 że każdy będzie zachwycony ich smakiem!








Składniki:
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 1 cebula
  • 150 ml śmietanki 30%
  • masło klarowane
  • 1 łyżeczka curry
  • sól pieprz

Wykonanie:

Mięso myję, osuszam i kroję w 1,5-2 cm plastry. Cebulę kroję w kostkę. Każdy kawałek spłaszczam w dłoni i oprószam solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam masło i na średnim ogniu smażę mięso. Z jednej strony 4 minuty, następnie obracam i smażę z drugiej strony 3 minuty. Ściągam mięso z patelni, wrzucam cebulę, podsmażam. Następnie dodaję curry i wlewam śmietanę. Gdy sos lekko zgęstnieje, wkładam  polędwiczki
 i duszę razem przez 1 minutę.
Smacznego!
















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);