Dziś dzielę się z Wami przepisem na golonkę z indyka. Mało przy tym
 pracy, bo wystarczy ją zamarynować, a następnie upiec w piekarniku.
 Mięso wyszło miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Polecam :)
- 4 golonki indycze (moje miały1,6kg)
 - 4 ząbki czosnku
 - 2 łyżki musztardy
 - 1 łyżka oleju
 - 1 łyżeczka majeranku
 - 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
 - sól, pieprz
 
Wykonanie:
Mięso myję i osuszam. Do musztardy dodaję olej, posiekany czosnek, majeranek, paprykę oraz sól i pieprz, mieszam. Tak przygotowaną marynatą nacieram golonki. Wkładam do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie wyciągam mięso, przekładam do naczynia żaroodpornego i wkładam do nagrzanego piekarnika do 190°C. Piekę pod przykryciem przez 60 minut. Po tym czasie ściągam pokrywkę i dopiekam jeszcze
 przez 35-45 minut. 
Smacznego!



Brak komentarzy :
Prześlij komentarz