Pieczona golonka z indyka















Dziś dzielę się z Wami przepisem na golonkę z indyka. Mało przy tym

 pracy, bo wystarczy ją zamarynować, a następnie upiec w piekarniku.

 Mięso wyszło miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Polecam :)





Składniki:
  • 4 golonki indycze (moje miały1,6kg)
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso myję i osuszam. Do musztardy dodaję olej, posiekany czosnek, majeranek, paprykę oraz sól i pieprz, mieszam. Tak przygotowaną marynatą nacieram golonki. Wkładam do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie wyciągam mięso, przekładam do naczynia żaroodpornego i wkładam do nagrzanego piekarnika do 190°C. Piekę pod przykryciem przez 60 minut. Po tym czasie ściągam pokrywkę i dopiekam jeszcze
 przez 35-45 minut. 
Smacznego!






















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);