Wątróbka drobiowa z warzywami

 








Pewnie nie wszystkim przypadnie mój dzisiejszy przepis, ale my lubimy. 

Może nie często, ale od czasu do czasu gości na naszym stole. Tak więc

 zapraszam  po przepis na wątróbkę z bakłażanem, cukinią i pomidorem.








Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 2 pomidory
  • 6-8 pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • masło do smażenia
  • mąka pszenna
  • majeranek
  • sól, pieprz



Wykonanie:

Cukinię i bakłażan kroję na mniejsze paski. Pomidor w ósemki, pieczarki w plasterki, a cebulę w półplasterki. Szczypiorek siekam. Na patelni podsmażam cebulę, dodaję pieczarki smażyć przez 5 minut. Następnie dodaję bakłażan, cukinię i smażę przez kolejne 5 minut. Po tym czasie wrzucam pomidory, doprawiam do smaku solą i pieprzem i podsmażam całość do momentu, aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie wątróbkę oczyszczam, myję i kroję na mniejsze kawałki. Każdy kawałek posypuję majerankiem i delikatnie oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewam masło, smażę wątróbkę. Wątróbkę ściągam z ognia, doprawiam do smaku solą i pieprzem i przekładam do warzyw. Dodaję posiekany szczypiorek i 
delikatnie mieszam.


Smacznego!
















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);