Aromatyczne klopsiki Tikka Masala







Dziś mam dla Was przepis na pyszne, orientalne,

średnio pikantne klopsiki w sosie Tikka Masala.

Tikka Masala to indyjska aromatyczna mieszanka przypraw.

Ja wybrałam gotową pastę ze skoncentrowanych przypraw

marki Patak's. Dzięki niej w szybki i łatwy sposób 

przygotujecie pyszne rozgrzewające dania.





Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego
  • 1 pasta Tikka Masala Paste Pots
  • 1 słoiczek sosu pomidorowego Tikka Masala Patak's
  • 1 cebula
  • olej
  • sól

Wykonanie:

Do zmielonego mięsa dodaję 1 łyżkę pasty Tikka Masala oraz doprawiam solą. Dokładnie wyrabiam  i formuję małe klopsiki. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i smażę klopsiki, przekładam na talerz. Cebulę kroję w drobną kostkę, wrzucam na patelnię, przesmażam. Dodaję resztę pasty Tikka Masala, dolewam 2 łyżki wody i smażę 2 minuty. Następnie wlewam sos pomidorowy Tikka Masala i gotuję przez 5 minut. Dodaję klopsiki i gotuję przez około 3 minut. W między czasie ugotowałam ryż w osolonej wodzie.


Smacznego!









 




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);