Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką








Smaczna, szybka i bardzo łatwa w przyrządzeniu surówka 

z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem w majonezie. 

Idealna do dań mięsnych. Polecam:)








Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 duża marchewka
  • 1 jabłko
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • majonez
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Warzywa umyć, obrać. Kapustę poszatkować, przełożyć do miski lekko posolić, przemieszać. Jabłko oraz marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Do kapusty wrzucić pozostałe warzywa, dodać majonez, sok z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Smacznego!












Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);