Lekka zupa z kalarepy









Dziś w roli głównej kalarepa, moje ulubione warzywo. 

 Zupa z kalarepy to pomysł na pyszny, aromatyczny obiad.

Jeżeli lubicie możecie zaciągnąć ją mąką lub dodać śmietany.

Naprawdę polecam jest tego warta :)

A tu zapraszam na zupę z kalarepy z ryżem.








Składniki:
  • udziec z indyka
  • 3 kalarepy
  • 5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 większa pietruszka
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Do garnka wkładamy mięso, liść laurowy, ziele angielskie, zalewamy 2,5 L wody. Gotujemy przez godzinę. Marchewkę, pietruszkę i kalarepę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy wszystkie warzywa do wywaru, doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogni. W między czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości. Na sam koniec doprawiamy do smaku pieprzem i w razie potrzeby solą. Mięso obrać i wrzucić do zupy. Zupę przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!














Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);