Indyk z ciecierzycą i cukinią









Indyk z ciecierzycą i cukinią w mleku kokosowym to 

moja propozycja na pyszny i szybki obiad jednogarnkowy.

Polecam!






Składniki:
  • 1 słoik ciecierzycy 500 g
  • 600 g filetu z indyka
  • 1 cukinia
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 1/3 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól, pieprz



Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem. W garnku rozgrzać tłuszcz, podsmażyć mięso. W między czasie pokroić w półplasterki cebulę, cukinię i  posiekać czosnek. Do mięsie wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać cukinie razem z  czosnkiem, chwilę razem przesmażyć. Wlać mleko kokosowe, dodać kurkumę, curry i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dusimy do miękkości mięsa. Na sam koniec dodajemy ciecierzycę i dusimy jeszcze przez 5 minut. 

Smacznego!












2 komentarze :

[0].appendChild(pfBloggerJs);