Pyszna, chrupiąca i bardzo zdrowa surówka z czerwonej kapusty z
selerem naciowym i jabłkiem, będzie idealny dodatek do obiadu.
Tym bardziej teraz gdy za oknem zimno, musimy zadbać o dodatkowe witaminy.
Składniki:
- 1/3 główki czerwonej kapusty
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 jabłko
- sok z 1/2 cytryny
- majonez
- cukier
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę drobno posiekać, przełożyć do miski, lekko posolić, wygnieść i odłożyć na 10 minut. Seler naciowy pokroić w cienkie plasterki, jabłko obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Seler i jabłko dodać do kapusty, skropić cytryną wymieszać. Dodać majonez i doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem, wymieszać.
Smacznego :)
Zapraszam serdecznie do udziału w konkursie na przepisy na sałatki :) https://cookpad.com/pl/konkursy/239-konkurs-przepisy-na-salatki
OdpowiedzUsuń